سایت بزرگ آموزشی تفریحی

علی شورعلی

شقاقل

چهارشنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۷، ۰۵:۰۳ ق.ظ

شقاقل

شقاقل ،شقاقل چیست،شقاقل مربا،شقاقلوس،شقاقل مصری،شقاقل کوهی،شقاقل در کجا میروید،شقاقل المصری،شقاقل چیه،شقاقل چه گیاهی است،مربای شقاقل چیست،خواص شقاقل چیست

شقاقل ، خواص شقاقل ، ریشه شقاقل ، شقاقل در کجا میروید

شقاقل

چقدر خواص شقاقل این هویج وحشی را می شناسید؟بهتر است بدانید که در کتب فارسی با اسمهای « هویج وحشی » ، « هشفیفل » ، « اشقاقل » ، « هشقیقل » ، « ششقاقل » ، « گزربری » ، « ریشه گزربری »، « زردک ریگی » ، « شقاقل » نامیده شده است..لازم به ذکر است که شقاقل گیاهی است دو ساله شکل ظاهری ان شبیه گیاه هویج برگهای ان دارای بریدگی و در عین حال دندانه دار ، ساقه های ان گوشه دار است. بهتر است بدانید که ریشه ان که برای تهیه مربا مصرف میشود نسبتا ضخیم و ضخامت ان در حد یک انگشت ، پر گره و کمی شیرین است.البته  میوه ان در ابعاد یک نخود برنگ تیره و گلهای ان به صورت چتر مرکب در انتهای شاخه گل دهنده ظاهرمی شودد.

شقاقل ، خواص شقاقل ، ریشه شقاقل ، شقاقل در کجا میروید

ریشه شقاقل

بد نیست بدانید که ریشه این گیاه ازنظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی کمی گرم و تر می باشد و از نظر خواص عقیده دارند که باز کننده انسداد مجاری عروق ، مبهی و گرم کننده می باشد وبرای گرم کردن معده و کلیه و کبد تاثیر زیادی دارد.. اشتها را کم می کند. خواص دارویی ان تا ۴ سال باقی می ماند. خوب است بدانید که هرگاه برگ شقاقل را به سوپ فوق اضافه کنیم رفع کنندۀ انواع روماتیسم است.واقعیت این است که ریشه آن سنگین و دیرهضم می باشد ولی چنانچه با شکر و عسل به صورت مربا دربیاید ، هضم آن آسان شده و به راحتی خورده میشود.

شقاقل ، خواص شقاقل ، ریشه شقاقل ، شقاقل در کجا میروید

شقاقل کوهی

این گیاه در ماسه های مرطوب و حاشیه جنگلهای متراکم انتشار دارد. در ایران در دماوند ،جنگلهای شمال ایران و سایر اماکن مرطوب می روید و بیشتر زیر درختان متراکم می باشد . در شیراز در کوه برفی می روید . در اروپا بخصوص در فرانسه از نوع مزروع ان غذایی قدیمی دارند به نام Pot – au – feu که از گوشت گاو پخته و شقاقل مزروع و انواع سبزیجات بخصوص تره درست می کنند و چاشنی هایی که می زنند نسبتا خوشمزه می شود. دراروپا و امریکای شمالی به عنوان سبزی و همچنین علوفه به کار می رود.

شقاقل ، خواص شقاقل ، ریشه شقاقل ، شقاقل در کجا میروید

شقاقل در کجا میروید

این گیاه در ماسه های مرطوب و حاشیه جنگلهای متراکم انتشار دارد. در ایران در دماوند ،جنگلهای شمال ایران و سایر اماکن مرطوب می روید و بیشتر زیر درختان متراکم است. در مازندران در جنگل های آمل رویش دارد ودر بازار هفتگی مردم آمل این محصول کوهی را به فروش می رسانند واز این میوه له صورت مربا استفاده می کنند ودر شیراز در کوه برفی می روید به فرانسوی Panais و Panais cultiv e « نوع مزروع ان » و Panais checacul « نوع صحرایی ان » و به انگلیس نوع مزروع ان را Parsnip و نوع وحشی ان را Wild parsnip گویند. گیاهی است از خانواده Umbelliferae و نام علمی نوع وحشی ان که ریشه ان شقاقل مرباست Malabaila schekakul Boiss و مترادف ان Pastinaca secacul Russ و Tordylium sekakul MILL است.

شقاقل چه گیاهی است

شَقاقُل معمولی یا زَردَک ریگی یا زردک ریش‌بزی یکی از سبزیجات ریشه‌ای از خانواده هویج است(هویج وحشی). شکل آن همانند هویج است ولی پوست آن کمرنگتر و مزه آن قوی‌تر است. شقاقل در بیشتر آسیا و اروپا می‌روید و از قدیم خورده می‌شده است. پیش از ورود سیب زمینی از قاره آمریکا به بر قدیم، در اروپا و آسیا شقاقل بسیار خورده می‌شد. مغز و ریشه آن یکنواخت و ریشه آن سنگین و دیرهضم است ولی وقتی که با شکر و عسل به صورت مربا تبدیل شود گوارش آن ساده است.

مربای شقاقل

برای تهیه این مربا یک کیلو شقاقل و یک کیلو شکر لازم است. شقاقل را بشوئید و دو روز در آب سرد بخیسانید و روزی سه بار آب آن را عوض کنید. سپس پوست آن را با چاقو پاک نموده آب را جوش آورده شقاقل ها را مدت یک ساعت بجوشانید. آنگاه آبش را مجدداً عوض، نموده یک بار دیگر جوش داده خوب که شقاقل ها پخته شد، از روی گاز برداشته باز مدت دو روز در آب سرد بخیسانید و در طی این دو روز باز روزی سه بار آب آن را عوض کنید. سپس شکر را مات نموده، شقاقل را از آب بیرون آورده در شکر مات شده ریخته مدت یک الی یک ساعت و نیم بجوشانید. (می توان به جای شکر از عسل استفاده کرد) در آخر کار مقداری گلاب و هل به آن اضافه کنید. ریشه گیاه شقاقل از نظر طبیعت طبق نظرحکمای طب سنتی کمی گرم و تر می باشد و از نظر خواص بازکننده انسداد مجاری عروق، مبهی (افزاینده میل جنسی) و گرم کننده می‏ باشد و برای گرم کردن معده و کلیه و کبد تاثیر بسزایی دارد. اشتها را کاهش می‏ دهد و ممکن است ایجاد سردرد نماید از این نظر باید با عسل خورده شود و مربای آن با عسل مضرات آن را برطرف می کند . مقدار خوراک آن تا 20 گرم است .خواص دارویی آن تا 4 سال باقی می ماند.

خواص شقاقل

ریشه این گیاه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی کمی گرم و تر می‌باشد و از نظر خواص معتقدند که بازکننده انسداد مجاری عروق و گرم کننده می‌باشد و برای گرم کردن معده و کلیه و کبد تأثیر بسزایی دارد. اشتها را کاهش می‌دهد و ممکن است ایجاد سردرد نماید از این نظر باید با عسل خورد و مربای آن با عسل مضرات آن را برطرف می‌کند. مقدار خوراک آن تا 20 گرم است. خواص دارویی آن تا 4 سال باقی می‌ماند. این گیاه سرشار از ویتامین‌های B1، B2، C، پتاسیم و فیبر است. *خاصیت ادرارآور، ضدروماتیسمی و آنتی اکسیدان دارد. * برای درمان بیماری‌های کلیوی و کنترل چاقی مفرط کاربرد دارد. * فیبر موجود در آن، چربی سوز طبیعی است. * ویتامین K موجود در آن، برای لخته شدن خون و رشد سلول‌ها مفید است و خطر بروز پوکی استخوان را کاهش می‌دهد. * فولات موجود در شقاقل مانع از بروز کم خونی می‌شود و آن را درمان می‌کند. (به ویژه هنگام بارداری). * ویتامین C موجود در آن، در تولید کلاژن موثر است. * ترکیبات ضدالتهابی موجود در آن، به بهبود التهاب برونشیت در بیماران آسمی کمک می‌کند. * پتاسیم همراه با اسید چرب امگا 3 انرژی بدن را افزایش می‌دهد و مانع از خستگی می‌شود. * سیستم گوارشی و دیواره های مویرگ‌ها را تقویت می‌کند و آرام بخش، خلط آور و تقویت کننده است. * اسیدفولیک موجود در شقاقل ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و مانع شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان می‌شود. به علاوه مصرف آن به بیماران کلیوی، سلولیت و چاقی مفرط توصیه می‌شود.  * از آن جا که این گیاه منبع عالی ویتامین C است سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارشی، پوست و عصب را تقویت می‌کند. * میزان زیاد فیبر موجود در این گیاه در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال موثر است. * شقاقل فشار خون بالا، یبوست و ناراحتی‌های متعدد قلب را کاهش می‌دهد. * این گیاه خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین می‌آورد و با بهبود عملکرد برونشیتی به بیماران مبتلا به آسم کمک می‌کند. * ریشه این گیاه خاصیت مدری و آنتی اکسیدانی دارد.

بیشتر بخوانید : خواص شلغم چیستهویج برای دیابتتره فرنگی چیستچغندر قند چیست ♥ جعفری سبزی ♥ کرفس چیست  رازیانه و بارداری   تربچه در بارداری کدو سبز در بارداری سیب زمینی در بدنسازی

  • علی شورعلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی