طرز تهیه جوانه ماش
آیا می دانید طرز تهیه جوانه ماش در منزل چگونه است؟
آیا می دانید طرز تهیه جوانه ماش در منزل چگونه است؟ در سایت جسارت
طرز تهیه جوانه ماش ، طرز تهیه جوانه ماش در منزل ، طرز تهیه جوانه ماش و عدس ، طرز تهیه کتلت جوانه ماش ، نحوه تهیه جوانه ماش ، خواص جوانه ماش
آیا می دانید طرز تهیه جوانه ماش در منزل چگونه است؟
در این مطلب از سایت جسارت به آشنایی با طرز تهیه جوانه ماش در منزل می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
طرز تهیه جوانه ماش
جوانه های غلات و دانه ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. دانه هایی که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند، عبارتند از :
ماش، عدس، گندم، جو، شنبلیله، تخمه کدو، کنجد، آفتاب گردان و سویا. گفته شده است در جوانه عدس و ماش دو ماده وجود دارد که وقتی وارد بدن می شوند،
سلول های سرطانی را به تدریج از بین می برند. جوانه سویا از لحاظ ارزش غذایی با گوشت رقابت می کند و ضررهای گوشت را نیز ندارد،
همچنین از لحاظ وجود ویتامین C، رقیب گوجه فرنگی است.
جوانه دارای اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، قند طبیعی و مقدار زیادی املاح معدنی است و
اگر چند نوع آن با هم خورده شوند می توان گفت که همه مواد ضروری بدن را به آن رسانده ایم. باورکردنی نیست که
چنین مواد غذایی ارزانی تا این حد از لحاظ ارزش غذایی کامل و مفید باشند.
برای تهیه جوانه چیزهایی که لازم دارید یک شیشه خالی، کمی آب و کمی دانه است.
البته می توانید جوانه ها را درست مانند سبزه عید نوروز تهیه کنید و پس از دیده شدن جوانه های کوچک سبز ، آن را مصرف کنید.
وقتی دانه را در آب خیس می کنید، آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند، فعال می شوند و
نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند می شود. پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه می شود و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود.
این فعالیت آنزیمی در جوانه، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.
طرز تهیه جوانه ماش در منزل
جوانه ماش حاوی فیتوکمیکال های استروژن مانندی درون خود موسوم به ایزوفلاوون ها است که مصارف درمانی بسیاری دارند.
جوانه ماش سرشار از مواد مغذی بوده و انرژی زای واقعی است.
جوانه ماش سرشار از ویتامین c است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانه ماش انرژی زای واقعی بوده و مملو از مواد مغذی است.
جوانه ماش ترد و خوشمزه بوده و طعم آن کمی شیرین است و هضم آن نسبت به ماش پخته شده راحت تر است.
چینی ها و هندی ها از جوانه ماش در بسیاری از موارد آشپزی و درمانی استفاده می کنند.
به عنوان نمونه برای مصارف درمانی در سم زدایی بدن و خاصیت ادرار آور بودن آن استفاده می کنند.
جوانه های ماش برخلاف دیگر سبزیجات که هرچه بیشتر رسیده می شوند خواص تغذیه ای آنها کاهش می یابد،
خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسند حفظ می کنند.
آیا می دانید طرز تهیه جوانه ماش در منزل چگونه است؟
در جوانه عدس و ماش دو ماده وجود دارد که وقتی وارد بدن می شوند، سلول های سرطانی را به تدریج از بین می برند.
طرز تهیه جوانه ی ماش
تمیزترین، مفیدترین و بی دردسرترین غذایی که می توان در زمان ما پیدا کرد، آنهایی هستند که به وسیله خود ما و در خانه درست می شوند،
مثل انواع جوانه ها، ماست، پنیر، نان، سبزی خوردن. تهیه جوانه ها هم کار بسیار آسانی است و
ما ایرانیان با سبزکردن انواع دانه ها برای سبزه شب عید، آشنایی زیادی با تهیه جوانه داریم.
محل تهیه جوانه باید کمی گرم باشد. مثلاً یک طاقچه بالای شوفاژ یا نزدیک اجاق و یا یک قفسه که هوا در آن جریان داشته باشد ولی سرد نباشد.
برای آن که گرد و غبار روی جوانه ننشیند ، روی شیشه یا سینی را با تنزیبی بپوشانید.
توجه کنید که از هر یک قاشق غذاخوری دانه غلات، هشت قاشق جوانه به دست می آید.
وسایل لازم برای تهیه جوانه ماش :
– دانه ماش 250 گرم
– یک شیشه دهان گشاد نسبتاً بزرگ یا یک سینی کوچک که لبه آن اندکی بلند باشد،
– یک تکه ململ یا تنزیب و چند کش لاستیکی
– یک آب کش و یا یک چای صاف کن بزرگ
آیا می دانید طرز تهیه جوانه ماش در منزل چگونه است؟
جوانه ماش هم دقیقا مانند جوانه گندم تهیه می شود. بهتر است پوست روی ماش را قبل از مصرف کردن جدا نمائید.
از این جوانه روزانه 5-3 قاشق به همراه سالاد میل نمائید. وجود ویتامین C بالا در جوانه ماش باعث ایمن سازی بدن در مقابل بیماریهای مختلف می شود.
این جوانه برای رفع کم خونی در کودکان بسیار مفید است.
طرز تهیه جوانه های خوراکی
دانه ها را از شب تا صبح در آب خیس کنید و آن را در جای نیم گرمی قرار دهید .
پس از خیساندن و آب کش کردن، آن را به آرامی زیرشیر آب بگیرید و سپس بگذارید در همان آب کش، کاملاً آبش جدا شود تا نپوسد.
آن را در شیشه و یا سینی کوچک بریزید و پارچه مرطوبی روی آن بکشید و هر صبح و شب عمل شستن( به آرامی ) و آب کش کردن را تکرار کنید.
در تابستان وقتی هوا خیلی گرم است عمل شستن را سه بار در شبانه روز تکرار کنید. در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و نسبتاً گرم نگاه دارید.
توجه کنید که باید اندکی آب در انتهای دانه ها وجود داشته باشد.
اگر حرارت محیط حدود 22 درجه سانتی گراد و محل آن تاریک باشد، دانه خیلی زود جوانه می زند.
بسته به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر می توانید جوانه را از تاریکی درآورید و پشت پنجره رو به آفتاب بگذارید.
جوانه را همیشه مرطوب نگاه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند ( آب کش کردن را فراموش نکنید).
پس از یک تا دو روز ماندن در جلوی نور خورشید، جوانه آماده مصرف است.
آن را یک بار دیگر به آرامی آب کش کنید و در ظرفی دربسته ای در یخچال نگه دارید و به تدریج مصرف کنید.
اگر بخواهید پوسته روی بعضی از جوانه ها ( مانند ماش یا سویا ) را از آن ها جدا کنید، جوانه آماده شده را در کاسه ای بریزید و آن را پر از آب کنید.
سپس به آرامی آن را هم بزنید. پوسته ها روی آب می آیند، ولی بهتر است پوسته ها را از جوانه ها جدا نکنید،
زیرا همین پوسته ها دارای مقدار زیادی فیبر هستند که برای کار دستگاه گوارش بسیار مفیدند.
بعضی از دانه ها مانند عدس، سویا، نخود، و مانند آن را یکی دو بار در روز زیر و رو کنید تا همه آنها هوا بگیرند و جوانه بزنند.
بعضی دانه ها زودتر و برخی دیرتر جوانه می زنند، ولی اگر دانه کهنه باشد جوانه نمی زند.
همیشه بهترین نوع دانه را بخرید و تا آنجا که ممکن است دانه هایی را بخرید که به آنها سموم نباتی نزده اند.
آیا می دانید طرز تهیه جوانه ماش در منزل چگونه است؟
ماش حدود 10 تا 18 ساعت باید در آب خیس بخورد و زمانی که طول می کش تا جوانه بزند 3 تا 5 روز است.
طرز تهیه جوانه ماش
- ۹۷/۰۷/۰۹